Verslag NK beach

NK BeachHandbal 8-9 juli Biddinghuizen.

Er hadden zich maar liefst 4 teams van Olympia 89 gekwalificeerd voor het NK beach handbal.  Jongens A, B, C en D team. Omdat Het A en B team uit ongeveer dezelfde spelers bestond hebben we het A team terug moeten trekken. Maar er bleven dus nog 3 teams over die de strijd aan mochten gaan om de landstitel.

Op zaterdag morgen iets over 9 uur, vertrokken we vanuit Oss. De jongens B speelden pas in de middag hun eerste wedstrijd maar gingen al mee om de rest aan te moedigen.
Het NK beach werd gehouden op een strand aan het Veluwe meer. Na de aanmelding en het zoeken van een plekje aan het water werd de eerste wedstrijd gespeeld door de D-jeugd tegen Fiqas. De eerste set werd vrij gemakkelijk gewonnen. De tweede set ging wat moeilijker omdat de verdediging meer op Tijmen ging letten die als “keeper” heel veel scoorde. De tweede set werd gewonnen met de golden goal!!!
De jongens D speelden die dag 3 wedstrijden in de poule en deze werden alle 3 vrij gemakkelijk gewonnen . Om 18.00 moesten zij spelen tegen de nummer 2 uit de andere poule en ook die werd gewonnen zodat ze om 20.00 de finale mochten spelen tegen Fiqas. Er werd hard gewerkt maar de tegenstander was nu duidelijk beter. We werden dus TWEEDE van Nederland.

nkbeach1.JPG

De jongens C gingen naar dit NK met een aantal gastspelers omdat er aanvankelijk maar 5 spelers beschikbaar waren. Hun wedstrijden waren verdeeld over 2 dagen. Ze wonnen hun eerste wedstrijd vrij gemakkelijk. De tweede werd verloren na het nemen van shoot outs. Dat was wel ff een domper. Gelukkig kwamen er toen 2 mannelijke koks ons verwennen met broodjes met warme knakworsten. Dat ging er goed in.

Daarna gingen de jongens zwemmen en de andere teams aanmoedigen, de tenten opzetten, hun luchtbedden laten oppompen en uiteindelijk slapen.

De volgende dag was er een heerlijk ontbijtbuffet met vers gebakken eitjes door het kookduo Rachel en Michel. Daarna op naar de laatste poulewedstrijd die gewonnen werd in 2 sets. Op naar de halve finale tegen Fiqas, die eerste waren geworden in hun poule. De eerste set was erg spannend en er werd volop gescoord. Einstand 32-32. De golden goal werd door Fiqas gescoord. De tweed set liep wat stroever vanaf onze kant en deze werd verloren met wat meer doelpunten verschil. We mochten ons dus klaar gaan maken voor de troostfinale en deze hebben we met 2 sets gewonnen tegen Borhave. Dus derde van Nederland,

De jongens B moesten dit weekend zonder Jordi op pad maar met gastspeler Niels. Na een lange wachttijd mochten zij in de middag hun eerste wedstrijd spelen. Deze werd gewonnen. Om 19:20 volgde de tweede wedstrijd. Ook werd deze wedstrijd binnen gehaald. S ’avonds waren we op ons best en feesten de meeste er op los. Na een korte nacht stond s ’ochtends de derde poulewedstrijd voor de boeg. Deze wedstrijd was beduidend lastiger maar werd via de sho0t outs in ons voordeel beslist. Nu we nog ongeslagen waren hadden we wel een goed gevoel en dachten dat er wel wat mogelijkheden lagen om een mooie prestatie neer te zetten. Dit werd alleen door de verloren kruisfinale wel een beetje verdrukt. In de kruisfinale viel het net niet onze kant op met in de eerste set een verschil van maar 2 punten in ons nadeel en de tweede set werd met respectievelijk 5 punten verschil verloren. Na deze domper herpakte we ons toch goed en wonnen we de verliezersfinale met veel gemak. In de tweede set stond er zelf na 5 minuten nog een 0 op het scorebord bij achilles. Dit betekende dat dus ook de jongens b 3de zijn geworden.  Hiermee heeft olympia toch maar weer eens bewezen goed mee te kunnen draaien met de top van Nederland op het gebied van beachhandbal.

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren

Liebrand Ruijs AdvocatenVan Orsouw designToniesKoornbeemdTopfysiotherapie OssMacronArjan van HoutumDe LeeuwerikSjeng Horbach ConsultancyGebr. van Erp