Nipte maar verdiende zege bij start competitie

OSS - Net zoals in het seizoen 2016-2017 zijn ook deze jaargang de handballers van Olympia'89 de competitie begonnen met een zege. Zaterdagavond werd in een thuiswedstrijd EHC verslagen, zij het nipt, maar wel verdiend: 30-29 na ruststand van 18-14.

De selectie van Olympia is grotendeels intact gebleven, maar de technische staf is wel nieuw. Begeleider Frans van Erp schoof door naar de positie van trainer, Leon Scheepens nam zijn plek in en Gerold Roelofs heeft de rol als verzorger op zich genomen. Het drietal zag dat de Ossenaren, die een samenwerkingsverband zijn aangegaan met de buren uit Heesch (DOS'80), bijna de hele wedstrijd op voorsprong stonden tegen de Zuid-Hollanders die onlangs hun 50-jarig jubileum vierden.

Bij rust leek de zege al grotendeels binnen (18-14). Die kwam er uiteindelijk ook, maar zij het met veel moeite. Het stugge EHC, vorig jaar twee keer de mindere van Olympia maar toen met grotere cijfers (20-33 en 31-25), knokte zich terug in de wedstrijd maar kwam gelukkig nooit helemaal langszij. De laatste vier minuten waren hachelijk omdat Olympia vanwege tijdstraffen en mandekking even de controle kwijtraakten. Veel Ossenaren dachten terug aan het scenario tegen Hellas waar in de laatste 5 minuten een voorsprong van vijf werd weggegeven. Maar er bleef gelukkig net genoeg marge over voor de volle winst.

Olympia'89/DOS'80 - EHC 30-29 (18-14). Scores Olympia'89: Harm van Iperen 7, Wout van Iperen 5, Geert van de Goor 5, Martin van Iperen 4, Frennie Bens 3, Chiel van Iperen 2, Frank Loeffen 2, Jordi van Erp 2.

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren

Liebrand Ruijs AdvocatenVan Orsouw designToniesKoornbeemdTopfysiotherapie OssMacronArjan van HoutumDe LeeuwerikSjeng Horbach ConsultancyGebr. van Erp