Aftellen tot competitiestart

OSS - Het zal dit seizoen niet meevallen voor de handballers van Olympia'89 om de prestaties van de vorige jaargang te herhalen. In hun eerste seizoen eerste divisie pakten de Ossenaren de eerste periode en deden lang mee om de titel. Aan de andere kant, waarom zou het niet nog een keer kunnen? De ploeg is vrijwel intact gebleven en de jongens hebben weer wat extra ervaring op hoog niveau in de bagage.

De belangrijkste wijzigingen zijn in de technische staf; Frans van Erp is degene die dit seizoen de scepter zwaait. De oud-middenopbouwer combineerde de afgelopen seizoen het trainen en coachen van de jeugd met het begeleiden van de heren 1. Nu schuift hij dus een positie op, als opvolger van de naar Tachos vertrokken Paul Coenders. Op zijn beurt wordt Frans weer vervangen door Leon Scheepens, oud-ploeggenoot van Frans op de rechterhoek.

Ook niet onbelangrijk: de heren spelen dit seizoen onder de naam Olympia'89 / DOS'80. Dat heeft alles te maken met het samenwerkingsverband dat de Osse en Heesche club zijn aangegaan. Daardoor was het mogelijk om teams te mixen. De nieuwe trainer gaf in juni aan alle spelers van beide clubs de kans om zich tijdens trainingen in de picture te spelen. Het leidde tot een selectie van 21 spelers die samen het eerste en tweede (eerste klasse) vormen.

Nieuw zijn Bram en Rick van de Kamp, al kun je nieuw eigenlijk beter tussen aanhalingstekens zetten. De broers uit Wijchen zijn terug van weggeweest; Bram na een blessure die hem anderhalf seizoen kostte en Rick na een periode van afwezigheid van vier jaar. Van DOS'80 zijn rechterhoek Ben Woolfitt en keeper Roy Govers doorgedrongen tot de selectie. Merijn van Loon, Koen van de Kamp (broer van Bram en Rick) en Jan van Munster schuiven door vanuit de jeugd.

Olympia'89 begint zaterdagavond in de Osse Mondriaanhal (20.30 uur) met een wedstrijd tegen EHC. Een week later is de eerste uitwedstrijd, in Amsterdam, tegen US Handbal.

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren

Liebrand Ruijs AdvocatenVan Orsouw designToniesKoornbeemdTopfysiotherapie OssMacronArjan van HoutumDe LeeuwerikSjeng Horbach ConsultancyGebr. van Erp